Indhold af smykkerne


Smykkemateriale:


-  Rustfrit stål
-  Rodium
-  Titanium
-  Kobber
-  Guld (18 karat)
-  Krystaller (Zirconia og Swarovski)
-  Ægte og halvægte sten

Rodium er et ædelmetal, som bruges i stedet for sølv, som jo efterhånden bliver sort og skal pudses - rodium er vedligeholdelsesfrit.


Alle smykkerne er uden nikkel og kan tåles af alle - dog bør personer, der bærer pacemaker og lignende, eller elektronisk insulinpumpe  ikke bruge magnetterapi før de har konsulteret deres læge.

Kobber
Den nyeste forskning har fundet ud af, at man kan behandle gigt mere effektivt, måske endda forebygge med mineralet kobber. Kobber absorberes gennem huden ind i blodkredsløbet. Den naturlige kemiske reaktion mellem kobber og huden kan føre til grønlige mærker på huden, som dog nemt kan fjernes med vand og sæbe.
Energetix har lavet armbånd, hvor der ud over magneterne også er en kobberplade, som er vendt mod hudfladen.
Mange Energetix-smykker er dog ikke lavet af kobber, da mange ikke kan lide eller har brug for denne ekstra tilsætning af kobber. Også af tekniske årsager kan man ikke fremstille alle de forskellige designs af kobber. Hvis du ikke kan lide at kobber smitter af, og du kan undvære kobberens terapeutiske virkning, kan du smøre den indvendige side af kobbermagnetarmbåndet med klar neglelak. Det påvirker ikke den magnetiske virkning


Rengøring
Smykkerne kan rengøres med citronsaft eller eddike - skyl efter med koldt vand.